Ai parul gras? Cum sa inlaturi aceasta problema?

Te speli pe cap în fiecare dimineață și până seara se pare că nici nu l-ai spălat astăzi? "Felicitări” - ai scalpul gras.

Cum să scapi de această problemă în condiții de casă și să găsești remedii eficiente - iata câteva recomandări.

Conţinut articol:

  • de ce părul devine gras: principalele motive;
  • cum să scapi de părul gras;
  • alegerea șamponului potrivit pentru părul gras;
  • cum să selectăm o mască și un balsam pentru părul gras;

 

De ce părul devine gras: principalele motive.

Mai întâi trebuie să înțelegem de ce părul nostru devine gras atât de rapid și apoi decidem ce putem face.

Spălarea frecventă a părului

Organismul nostru este foarte inteligent: în încercarea de a recupera pierderea de grăsime (pe care o spălăm cu atâta rigoare, dar care este utilă pentru a proteja părul de uscare și al hidrata), pielea o elimină și mai mult. Ca rezultat, părul devine gras și murdar până seara, sau chiar până la prânz.

Îngrijire incorectă

De exempliu: în condiții normale, scalpul și întregul corpul produc aproximativ 20 de grame de grăsime pe zi. Dacă acest volum crește, poate fi o reacție la stresul cauzat de îngrijirea incorectă. Un exemplu - în loc de șampon pentru scalpul gras, folosești un produs pentru a întări buclele sau o mască hidratantă.

O situație stresantă poate fi provocată și de produsele care conțin o cantitate mare de sulfați sau, dimpotrivă, utilizezi doar produse de curățare delicate și curățarea este pur și simplu insuficientă. Citește cu atenție compoziția produselor de îngrijire sau consultă-te atunci când alegi unui nou șampon.

Soluția perfectă ar fi un produs de curățare conceput special pentru scalpul gras, dar fără a-i deteriora bariera hidrolipidică. Experții Lador recomandă de exemplu Șamponul Anti-Dundruff Lador cu acid salicilic și extract de mentă în compoziția sa: acest șampon pentru păr gras curăță perfect, tonifică pielea și normalizează compoziția hidrolipidică.

Caracteristici genetice sau cauze hormonale

Părul se poate îngrășa rapid din cauza modificărilor hormonale din corp, de exemplu, în contextul modificărilor hormonale ale adolescenților sau din cauza sarcinii. Îndată ce "explozia" hormonală trece, dispare și problema părului gras.  

Apropos: se consideră că în timpul sarcinii, șampoanele și balsamurile pentru părul gras trebuie să corespundă unui criteriu special - să nu conțină parabeni și alte substanțe nocive care pot dăuna copilului. De fapt, acestea nu vor dăuna bebelușului, dar din cauza modificărilor hormonale din organism, sensibilitatea scalpului crește destul de des, ceea ce înseamnă că componentele utilizate anterior, pot provoca alergii.

Cum să scapi de părul gras?

Ce trebuie să faci când ai grijă de părul gras în condiții de casă?

1. Spală corect părul.

Spălarea părului în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi este o exagerare. Încearcă să respecți un grafic de spălare o dată la fiecare 2 zile și să urmărești rezultatul. Dacă apariția grăsimii se încetinește, ești pe drumul cel bun, iar o spălare mai delicată și mai puțin frecventă este salvarea ta. 

Un alt detaliu important este apa pe care o folosești. Dacă apa este dură, părul nu se va clăti bine, iar depunerile anterioare de clor și săruri se vor acumula pe cap. În acest caz, te va ajuta foarte mult un scrub special (cum e Lador Scrub-peeling pentru scalp, Scalp Scaling SPA) sau un filtru de duș care înmoaie apa și reduce conținutul de impurități dăunătoare. 

Iar a treia regulă ar fi: finalizează clătirea capului cu apă rece. Apa rece închide porii, astfel încât pielea elimină mai puțin sebum și se previne apariția părului gras.

2. Selectăm corect produsele de îngrijire

O altă componentă a succesului în eliminarea părului gras sunt produsele selectate corect, șampoanele și balsamurile de păr și măștile de îngrijire profundă.

3. Alegem cu atenție coafura

Un uscător de păr fierbinte sau placa trebuie să fie utilizate cât mai rar posibil. Dar pentru o coafură netedă, excesul de sebum este un mijloc ideal de aranjare sau coafare.

Alegem șamponul potrivit pentru părul gras

Pentru a scăpa de problemă părului gras, folosește un șampon recomandat pentru scalpul gras. Aceste produse conțin de obicei acid salicilic, suc de lămâie sau alte ingrediente care reglează producția de sebum. De asemenea, pot include apă purificată, care previne acumularea impurităților dăunătoare în porii pielii.

De exemplu, Șamponul Lador Anti-Hair Loss curăță delicat părul și scalpul, prelungind senzația de prospețime, curățenie și ușurează aranjarea. Datorită acestui aspect, șamponul este recomandat în special pentru scalpul predispus la pielea grasă.

Avantajele șamponului comparativ cu produsele similare:

  • Oferă o senzație de prospețime și curățenie părului;
  • Nu usucă părul și scalpul, lăsând buclele elastice și flexibile;
  • Blochează dezvoltarea microbilor patogeni;
  • Împiedică pierderea părului, întărindu-l pe toată lungimea;
  • Combate mătreața, mâncărimea și iritarea scalpului.

Șamponul are o compoziție excelentă:

  • Acid salicilic - suprimă activitatea glandelor sebacee, are efect antiinflamator, stimulează procesul de reînnoire celulară a scalpului, prelungește senzația de curățenie și prospețime a părului.
  • Dexapanthenol - hidratează părul de-a lungul firului, lăsând buclele elastice și moi, oferindu-le strălucire și suplețe.
  • Complexul de substanțe naturale din plante - promovează exfolierea celulelor moarte keratinizate de pe scalp, previne pierderea părului, conferă părului un aspect bine îngrijit.
  • Șamponul nu conține sulfați, parabeni și siliconi. Produsul poate fi folosit pe scalp sensibil.

Iar Șamponul Lador Anti-Dundruff recomandat pentru combaterea mătreții, reglează grasimea, îmbunătățește starea scalpului și întărește părul. Conține extracte din plante care reîmprospătează și ajută la menținerea părului curat, ideal pentru cei ce au un păr care se îngrașă rapid.

Conține ingrediente speciale care luptă împotriva infecțiilor fungice ale pielii, a matreții și a eczemelor: acid salicilic, extract de mentă, climbazole cu efect anti-fungic, extracte de rădăcini de plante medicinale. 

Mentolul în compoziția șamponului calmează, ameliorează mâncărimea și iritarea.
Șamponul produce spumă abilă, curăță bine și ușor părul și scalpul, regulând producția de sebum. Șamponul nu cauzează îngrășare excesivă la rădăcini sau păr excesiv de uscat.

Neutralizează efectele agresive ale apei de robinet și înmoaie părul, făcându-l mai elastic, neted și mătăsos. Ca urmare, parul tău arată grozav!

Nu contine parabeni, silicon sau alcool.

Alegem o mască și un balsam pentru părul gras

Problema părului gras nu este un motiv pentru a refuza îngrijirea deplină a părului - recomandă experții.

Foarte des, persoanele cu scalp gras au firele de păr sensibile, care sunt uscate la capete. În acest caz, un balsam pentru părul sensibil va fi foarte eficient. Principala regulă este aplicarea produsului începând de la mijlocul lungimii, evitând contactul cu rădăcinile firelor de păr.

Pentru a scăpa de părul gras, nu exclude măștile: acestea vor ajuta nu doar la reducerea intensității secreției de sebum, ci și la îmbunătățirea buclelor.

Masca pentru par si scalp Lador Tea Tree Scalp Pack curăță scalpul, stimuleaza circulația sângelui și procesele metabolice a celulelor pielii. Ameliorează sănătatea scalpului, intărește părul și stimulează creșterea lui, hidratează, elimină mătreața, combate uscarea și exfolierea pielii. Când scalpul este curățat și porii sunt deschiși, substanțele nutritive sunt ușor absorbite, asimilate, iar părul devine frumos, sănătos și strălucitor.

Uleiul de arbore de ceai este principalul ingredient al acestui tratament; uleiul de arbore de ceai are un efect foarte benefic asupra părului si ajuta la întărirea lui, combate matreata, previne subțierea și căderea părulul, ajută părul fragil să-și redobândească vigoarea, ajuta la reîmprospătarea parului prea gras, ameliorează iritarea scalpului, are un efect calmant.

 

Oferă un miracol părului tău! 

Nastelle Beauty 


Lasa un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.